Eten wat de pot schaft!

Gebonden groentesoep

Soep
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
6 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Er lagen nog courgettes die op moesten. En wat doe je met een stronk broccoli waarvan ik de helft vd roosjes al gebruikt had voor een traybake? Onder in de vriezer kwam ik nog een verdwaald zakje soepgroenten tegen... Soep dus, gezonde gebonden groentesoep. Prima begin van het nieuwe jaar!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de uien grof, de knoflook fijn en de courgette in blokjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd die samen met de broccoli roosjes in stukjes. 

Neem een hoge soeppan en verwarm daarin de olie. Fruit de ui en de stukjes vd stronk broccoli. Zet het vuur vooral niet te hoog. Het hoeft niet bruin te worden, alleen maar een paar minuutjes zachtjes te bakken.

Doe dan de knoflook, courgette en de broccoliroosjes in de pan. Roer goed door en laat alles nog 5 minuutjes zachtjes meebakken. Voeg dan de warme bouillon bij de groenten en laat 1/2 uurtje zachtjes pruttelen zodat alle groenten goed gaar zijn.

Haal de pan van het vuur en zet de staafmixer erin. Pureer de soep helemaal glad, als je groenten goed gaar zijn is dat een makkie! Proef..breng op smaak met peper en mss nog n snufje zout. 

Zet de soep terug op 't vuur en doe de soepgroenten erbij. Laat je soepje op n klein pitje nog 5 minuten staan. De fijne soepgroenten zijn dan beetgaar en zorgen voor een lekkere bite in de soep. Eet smakelijk!

 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 flinke courgettes
  • 1stronk broccoli
  • 250 gram fijne soepgroenten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • scheutje zonnebloemolie 
  • 1 liter bouillon
  • Vers gemalen zwarte peper

Populair in dezelfde categorie