Eten wat de pot schaft!

Gebakken peertjes

Nagerecht
< 30 min
4 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Soms blijf je met de gebakken peren zitten maar in dit geval gaat je dat niet gebeuren. Deze peertjes zijn namelijk heerlijk als  toetje na de maaltijd. En zeg nou zelf, wie zegt daar nou nee tegen.. 

 

Bereiding

Schil de conference peren. Neem vooral geen stoofpeertjes want die moeten veel langer garen. Snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis.

Smelt een klontje boter in een pan en leg de peertjes daar op de snijkant in. Laat ze een minuut of 5 heel zachtjes bakken. Je hoeft ze niet om te draaien, beweeg de pan af en toe en kom zo min mogelijk aan de peren. 

Strooi de kaneel over de peren en doe de deksel op de pan. Laat ze zo op laag vuur (sudderplaatje eronder is prima) een minuut of 10 rustig garen. Zet het vuur uit, deksel van de pan en laat de peertjes een paar minuten afkoelen.

Roer de appel-perenstroop los met 2 eetlepels warm water tot een sausje.
Serveer de gebakken peer met een bolletje roomijs en 'n lepeltje van 't appelstroopsausje.
Eet smakelijk!

Tip 1: Wissel de appel-perenstroop af met bijvoorbeeld chocoladesaus.

Tip 2: Wil je de peertjes een beetje oosters tintje geven? Bak ze dan maar laat de kaneel weg en maak een sausje van wat gemersiroop en een theelepeltje 5 kruidenpoeder.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
 • 2 handperen bijv. conference
  niet overrijp
 • klontje roomboter
  of lactosevrije boter
  1 theelp kaneel
 • 1 eetlp appel-perenstroop
  of appelstroop
 • bolletje roomijs
  of lactosevrij ijs

Populair in dezelfde categorie