Doradefilet met pasta
Tja, dan sta je op de markt bij de visboer en hoor je dat de dorade vis van de maand is. Aangezien ik nog nooit dorade had gegeten vond ik het wel een goede reden en ook een uitdaging om juist die vis te kopen!
Je kunt er voor kiezen om zo'n visje in z'n geheel in de oven te bereiden maar dat kost wat meer tijd en je zit met al die graten... Gelukkig was het geen probleem om de dorade ter plekke te laten fileren. Voor mij is, naast advies en de wetenschap dat je super verse vis hebt is, die service dé reden om naar een goede visboer te gaan!
Dep de visfilets goed droog met keukenpapier. Leg ze op de huidkant en bestrooi het witte vlees met citroenpeper en 'n snufje zout. Zet even apart.
Kook de pasta in ruim water tot die beetgaar is en giet af.
Ondertussen meng je de salade met ringetjes bosui en halve honingtomaatjes. Besprenkel met een lekkere olijfolie, verder niks meer aan doen!
Snipper het sjalotje en de knoflook fijn.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit daarin het sjalotje en de knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn. Niet bruin. Blus af met de witte wijn en laat die 1 minuutje zachtjes inkoken. Schenk de slagroom in het pannetje en verwarm. Boen de citroen onder koud water schoon, rasp de gele schil eraf en roer die door de warme room. Laat de saus op laag vuur heel zachtjes inkoken tot je hem dik genoeg vindt. Breng op smaak met wat peper en zout.
Tip: als je liever geen wijn gebruikt neem dan (vis)bouillon en gebruik alleen wat peper om de saus op smaak te brengen.
Meng de saus door de pasta en houd warm.
Verhit in een royale koekenpan een klontje boter samen met een klein scheutje olijfolie. Bak de doradefilet op hoog vuur 3 minuten op de huidkant zodat die lekker krokant wordt. Draai de filet om, zet het vuur laag en bak nog 2 minuten.
Serveer de pasta met de vis (liefst op een warm bord) en de salade. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 doradefilets met huid
of andere witvis - (citroen)peper
- 1 sjalotje
- 2 flinke teentjes knoflook
- 1/2 dl droge witte wijn
- 200 ml (slag)room
- peper & zout
- olijfolie
- klontje (room)boter
- 300 gram fusilli of andere pasta
- 1 citroen
- gemengde salade
- 1 bosuitje
- honing tomaatjes