Eten wat de pot schaft!

Cheese cake toetje met dulce de leche

Nagerecht Bij de koffie
< 30 min
4 personen
 koud  vegetarisch
Inleiding

Hussemusse deed weer mee aan de swiepswoepswap op Instagram! Je wordt dan gekoppeld aan een andere deelnemer en je gaat dan een recept van die website of blog maken. Precies namaken of er een eigen draai aan geven, alles mag.

Hussemusse.nl werden gekoppeld aan metvijfaantafel.be en we gingen aan de slag met 'n cheesecake dessert!

Bereiding

Het meeste werk is het maken van de dulce de leche. Nou ja, veel werk is het niet maar het duurt nogal lang. Doe dit dus de dag van te voren.

Dulce de leche is een karamelkleurige pasta die je heel simpel maakt van een blikje gecondenseerde melk. Je krijgt wel een karamelsmaak maar 't is niet mierzoet. Het is echt super lekker over ijs, pannenkoeken, gebak en zelfs als een soort spread op je boterham! Het nadeel van zo'n potje dulce de leche in je buurt is wel dat je de neiging hebt om het achter elkaar leeg te lepelen. Ik heb je dus gewaarschuwd...

Haal de wikkel van het blikje en zet een blikje (of meer want dat kost net zoveel tijd en je bent nu toch bezig..) in een pannetje. Vul de pan met zoveel warm water dat het blikje helemaal onderstaat. Zet de pan op laag vuur en hou het water 2 1/2 tot 3 uur tegen de kook. Zorg dat het blikje steeds net onder water blijft dus voeg eventueel wat extra warm water toe als dat nodig is.

Tip: ik maak de dulce de leche ook wel eens in de slowcooker. Ik leg dan een washandje op de bodem van de slowcooker, (zodat de bodem niet beschadigt door 't blikje) zet daar het blikje gecondenseerde melk op en vul de slowcooker met zoveel warm water dat het blikje helemaal onder water staat. Zet dan de slowcooker 6 a 7 uur op high. 

Haal daarna het blikje voorzichtig uit het water en laat het helemaal afkoelen voordat je het openmaakt. Dichte blikjes kun je prima in je keukenkast bewaren, die blijven echt maanden goed. Als ik een blikje openmaak en 't gaat niet ineens op schep ik de dulce de leche over in een plastic bewaardoosje en bewaar dit nog maximaal 3 a 4 weken in de koelkast. 

Klop de roomkaas met de Skyr, citroenrasp en sap en de poedersuiker los. Spatel daarna de dulce de leche door het mengsel zodat je een soort marmer-effect krijgt. 

Verkruimel de chocoladekoekjes en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes/schaaltjes. Schep de helft van het roomkaasmengsel in de glaasjes en verdeel daarover de rest van de koekkruimels. Daarop komt nog een laagje van het roomkaasmengsel. 

Hak de (gemengde)noten grof en verdeel dit over de toetjes. Eet smakelijk!

Wil je weten wat het originele recept was kijk dan eens hier:   https://metvijfaantafel.be/recept/cheesecake-dessert-met-pecannoten 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram Skyr of Griekse yoghurt
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 eetlp citroensap
  • 1 eetlp poedersuiker
  • 4 chocolade koekjes
  • 4 flinke eetlp dulce de leche
  • handjevol (gemengde) noten

Populair in dezelfde categorie