Burger met een jasje
Volgen jullie ons al op Instagram? Dan heb je vast wel gezien dat Hussemusse weer mee deed met een soort van receptenruil. Dit keer maakten we een hamburger in bladerdeeg, echt super lekker! En heel basic dus makkelijk aan te passen aan je eigen smaak. Knutselen dus en daar houden we van bij Hussemusse
Tip: Ik heb voor dit recept de rode ui chutney gebruikt die we al eerder gemaakt hadden maar neem je liever gebakken uiringen is dat dikke prima! Net zoals de hamburger vervangen voor een vegaburger en het spek weg laten. Of je neemt een kipburger. Doe er gerust nog een schijfje tomaat bij maar zorg er wel voor dat de inhoud niet te nat wordt. En het bladerdeeg er nog omheen past
Oké, daar gaat ie: Warm de oven voor op 190 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Bak de plakjes spek en de uiringen. Klop het ei los in een kommetje. Bak de hamburgers op hoog vuur aan beide kanten bruin. Ze hoeven niet gaar te zijn, dat gebeurt straks in de oven.
Leg een lepeltje currysaus op elk plakje bladerdeeg. Daarop verdeel je de ui chutney/gebakken uien, daarop komt het gebakken spek en een plakje kaas. Dan de gebakken hamburger en een lepeltje truffelmayo.
Vouw het bladerdeeg om het stapeltje met de burger en leg het daarna met de gevouwen kant op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de bolletjes bladerdeeg met het losgeklopt ei en bestrooi tot slot met geraspte kaas. Bak de burgers in ongeveer 25 minuten gaar en bruin in de oven.
Serveer de burger met 'n jasje samen met een salade. Voor mij was dit samen met een salade genoeg als hoofdmaaltijd, manlief had er nog wat gebakken aardappeltjes bij. Eet smakelijk!
Tip: Als je wat grotere burgers gebruikt zal het bladerdeeg er wss niet goed omheen kunnen zonder dat het gaat scheuren. Neem dan 1 plakje extra (kun je makkelijk aan elkaar plakken door de rand iets vochtig te maken) en gebruik dus 1,5 plakje bladerdeeg per burger.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 (vegetarische) burgers
- 2 plakjes bladerdeeg
- 4 plakjes ontbijtspek
- 2 plakken cheddar (of 'n andere kaas)
- 1 eetlp currysaus
- 2 eetlp (truffel)mayonaise
- 2 eetlp rode ui chutney
- 1 ei
- 2 eetlp geraspte kaas