Broodje kip eisalade
Soms moet je lunch gewoon nèt wat meer zijn dan een boterham met kaas! Om wat voor reden dan ook En dan is dit broodje snel gemaakt!
Eet je nou liever koolhydraatarm? Laat dan t broodje weg, neem wat extra sla en vervang de ketjap manis door sojasaus!
Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken in koud water. Pel de eieren, prak ze fijn met een vork en laat even afkoelen.
Snij ondertussen de kipdijfilet (of neem kipfilet als je dat lekkerder vindt) in reepjes. Kruid met peper & zout en kerriepoeder. Ik heb kerrie madraspoeder gebruikt maar neem vooral wat je hebt staan. Verhit een scheutje olie in n koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar. Roer de ketjap manis door de kip en zet apart.
Maak (als dat nodig is) de taugé schoon en spoel even af onder heet/kokend water. Spoel na met koud water en laat uitlekken.
Maak een eisalade van de gekookte eieren, peper en snufje zout, (kewpie)mayonaise, bieslook en fijn gesneden augurk (of zilveruitjes)
Snijd de avocado in dunne plakjes.
Snijd je broodjes doormidden en beleg ze met rucola, taugé en eisalade. Leg daarop de plakjes avocado en sluit af met de gebakken kipreepjes. Liefhebbers van wat pit leggen nog n paar ringetjes Spaanse peper op de kip. Leg dan het kapje van het broodje erop en klaar! Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 lekkere broodjes
- 3 eieren
- 150 gram kipdijfilet of kipfilet
- 100 gram taugé
- 1 avocado
- handje vol rucola
- wat bieslook
- peper en zout
- 1 theelp kerriepoeder
- 1 eetlp ketjap manis
- 1 eetlp mayonaise
- 1 augurk of wat zilveruitjes