Broodje gerookte paling
Net als haring, zalm en makreel is paling een vette vis. Die zijn, naast erg lekker, ook nog eens goed voor je! Goed excuus dus om af en toe te lunchen met 'n broodje paling
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en zet ze apart in een kom.
Was de citroen af onder koud water. Rasp de gele schil eraf en pers de citroenboven een hoge kom uit. Knip de blaadjes basilicum wat kleiner en doe ze samen met de sojasaus, citroenrasp, olijfolie, 2 eetlp water bij het citroensap. Mix met een staafmixer tot je een mooie gladde dressing hebt. Proef.. en breng op smaak met wat peper en zout en eventueel 1/2 eetlp suiker.
Knip de sprietjes bieslook fijn en meng die samen met 4 eetlp van de dressing door de blokjes komkommer.
Snijd de palingfilet in plakjes. NB: Haal de paling een 1/2 uurtje voor gebruik uit de koelkast om op temperatuur te komen.
Besmeer de broodjes met een beetje échte boter, leg daarop de sla, plakjes paling en een paar lepeltjes komkommer met aanhangende dressing. En dan... met je ogen dicht opeten. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 100 gram gerookte paling filet
- 1/2 komkommer
- 5 sprietjes bieslook
- rasp en sap van 1/2 citroen
- 25 blaadjes basilicum
- 1 theelp sojasaus
- 4 eetlp olijfolie
- een paar mooie blaadjes (krul)sla
- optioneel: 1/2 eetlp suiker
- 2 lekkere broodjes