Eten wat de pot schaft!

Broodje gerookte makreel

Lunch
< 30 min
lekker gezond!  koud  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Wist je dat er een groot verschil is tussen vet eten en vet eten? Vette vis, zoals makreel, heeft namelijk alleen maar gezonde vetten, veel eiwitten en goede mineralen. En naast dat makreel goed is voor je hart, hersenfunctie, en immuunsysteem is het ook nog eens erg lekker! Lijkt mij een goede reden om morgen te lunchen met dit heerlijk broodje makreel

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Omdat ik wel eens wilde weten hoe koolhydraatarm brood smaakt kocht ik bij de bakker hier op de markt kha broodjes die ik zelf nog even moest afbakken in de oven. Die smaakten trouwens prima, geen koolhydraat gemist!  Maar kies vooral zelf je broodje, maakt eigenlijk niet uit welk brood als het maar lekker vers en knapperig is.

Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met (zelfgemaakte) pesto
Leg op de onderste helften wat gemengde sla en plakjes tomaat op.
 
Verwijder het vel en eventueel graat van de gerookte makreel. Verdeel de makreel in stukjes over de broodjes. Maal er tot slot nog wat peper over en dek af met hele dunne plakjes komkommer en de bovenste helft van het broodje. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 lekkere broodjes
  • 1 grote gerookte peper makreelfilet of
    1 gerookte makreel
  • 2 eetlp pesto genovese 
  • handje gemengde sla
  • 2 tomaatjes
  • klein stukje komkommer

Populair in dezelfde categorie