Eten wat de pot schaft!

Black Pepper chicken

Hoofdgerecht Lunch
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Tijdens onze Hussemusse on tour reis naar Tokyo kwamen Alex en ik per toeval uit bij een heel klein restaurantje waar mensen buiten in een rij stonden te wachten. We sloten aan en na ruim een uur mochten we naar binnen. Een van de gerechtjes die we bestelden was de Black Pepper Chicken en we besloten na de eerste hap dat we dit voor de site moesten maken. 

Een heerlijk gerechtje met fluweelzachte kip zonder "zware" saus. Eet het met gekookte witte rijst of met noodles. Of laat die weg en beleg een broodje met dit kipgerecht! Of serveer je kippetje als borrelhap!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding
Kookstand Uit

Snijd de kipfilet in dunne, niet te grote plakjes. Maak dan een marinade van 't water, de Shaohsing, baking soda en zout. Schep de kip door de marinade, dek af met huishoudfolie en zet minimaal 1/2 uur in de koelkast. Langer mag altijd, schep de kip dan tussentijds een keer om. 

Haal de schaal met kip uit de koelkast. Bestrooi de stukjes kip met de maïzena en verdeel zodat er overal een laagje maïzena zit. Schenk 3 eetlp olie over de kip, schep om en zet apart tot gebruik. 

Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes, de uien doormidden en in dunne partjes (of 1/2 ringen) en de paprika's in reepjes. Meng in een bakje de versgemalen zwarte peper (géén poeder) de suiker en het kipbouillonpoeder door elkaar. 

 Verhit een eetlp olie in een wok. Bak de kip op hoog vuur in kleine porties lichtbruin en gaar. Schep steeds om. Haal ze dan uit de wok en zet apart. Bak in de olie die in de wok achterblijft de uien 2 minuten.  Schep steeds om zodat ze niet bruin worden. Zet het vuur op middelhoog, voeg de plakjes knoflook toe en bak die 1 minuut mee. Doe dan de groene paprika erbij en roerbak die 1 minuut mee. 

Doe de kip terug in de pan en warm het gerecht een paar minuten goed door terwijl je steeds blijft omscheppen. Zorg ervoor dat de ui en de paprika een bite blijven houden. Schenk dan nog 2 eetlp Shaohsing langs de rand en schep om.

 Strooi de peper, suiker en t kipbouillonpoeder over het gerecht, schep nogmaals goed om en zet t vuur op klein. Laat 2 minuutjes staan en proef... mss nog n snufje zout erbij?

Serveer met gekookte rijst of noodles, wat kroepoek en n partje limoen! Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 650 gram kipfilet of kipdijfilet zonder bot
  • 8 eetlp water
  • 3 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 1 theelp baking soda
  • 1 theelp zout
  • 6 eetlp maïzena 
  • 3 eetlp zonnebloemolie 

 

  • 6 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 3 groene paprika's 
  • 3 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 2 theelp versgemalen zwarte peper
  • 2 theelp suiker
  • 2 theelp kipbouillonpoeder

 

Populair in dezelfde categorie