Eten wat de pot schaft!

Bami ketjap

Hoofdgerecht
< 30 min
3 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Vlak voor de Nationale week zonder vlees en zuivel kregen wij wat pakjes van Honig opgestuurd met de vraag of we die eens wilden proberen. Een van de zakjes was een kruidenmix voor bami ketjap en die heb ik voor dit gerecht gebruikt. 
Doordat ik ook nog eens voorgekookte (en dus ready to wok!) noodles en een zak gesneden wokgroenten heb gebruikt werd het een makkelijke maaltijd die echt in no-time op tafel stond. Supermakkelijk dus voor een drukke doordeweekse dag!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Klop de eieren los in een kommetje met een klein scheutje (koffie)melk en wat peper en zout. Zet even apart.

Snijd de kastanje champignons in plakjes of in 4en, net wat jij wilt. De Spaanse peper en de bosui snijd je in ringetjes.

Verhit een scheutje olie in de wok (of hapjespan) en bak de champignons bruin. Voeg dan de spaanse peper en de roerbakgroenten toe en bak die een paar minuten mee. 

Spoel de ready to wok noodels af onder koud water, laat even uitlekken en doe ze bij de groenten in de pan. Verwarm alles nog een paar minuten. Maak de bami ketjap mix aan met water en schenk dit in de wok. Goed omroeren en nog 2 minuten doorwarmen.

Ondertussen bak je 3 omeletjes en dek je de tafel! Schep de bami in 3 kommen, serveer de eitjes erbij en garneer met wat ringetjes bosui. Eet smakelijk!

Tip: Omdat smaken verschillen maakte ik een basis zoals hierboven staat en ik serveerde er div. schaaltjes met toppings apart bij: grof gehakte cashewnootjes, zoet zure wortel of komkommer, gebakken uitjes, vegetarische kipspiesjes en cassave kroepoek.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 450 gram ready to wok noodles
  • 500 gram Chinese wokgroenten
  • 400 gram kastanjechampignons 
  • 3 eieren (p&z)
  • 1 Spaanse peper
  • 1 stengel bosui
  • 1 Honig mix voor bami ketjap
  • 150 ml warm water
  • scheutje zonnebloemolie

Optioneel:

  • gebakken uitjes
  • wat grof gehakte cashewnootjes 
  • vega kipstukjes
  • cassave kroepoek
  • 1/2 winterwortel en/of
  • 1/2 komkommer

Populair in dezelfde categorie