Eten wat de pot schaft!

Appel kruimeltaartje

Nagerecht Bij de koffie
< 30 min (wachttijd: 0.45 u)
 koud  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Appel kruimeltaart is altijd goed! Lekker bij de koffie/thee of als dessert met nog 'n extra bolletje ijs. En gaat niet alles in een keer op dan kan ie prima in de diepvries voor een andere keer.

Bereiding
Kookstand Uit

Warm de oven alvast voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met een beetje boter (of bakspray) of bekleed de vorm met bakpapier. 

Smelt de boter en zet die even apart. 

Schil de appels en rasp ze grof (of snijd ze in kleine blokjes!). Bestrooi met de maïzena en het kaneelpoeder, schep om en zet apart. Tip: Ook lekker om 1/2 appels en 1/2 peren te gebruiken! 

Doe de bloem, basterdsuiker, havermout, zout en bakpoeder in een mengkom en meng dit met een spatel door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe, schep een paar keer om met een spatel en kneed dan verder met je handen tot je een kruimelig deeg hebt.

Schep ongeveer 3/4 van het deeg in de vorm en druk dit een beetje tegen de bodem en de zijkanten aan . 

Verdeel daarop de geraspte appels maar druk die niet aan. Verdeel dan de rest van het kruimeldeeg over het laagje met appels. Bestrooi dit tot slot met geschaafde amandelen.

Bak de appel kruimeltaart op 180 graden in ongeveer 55 minuten gaar in het midden van de oven. (Hete lucht 45 minuten) Let op, elke oven is anders dus houd in de gaten of het niet te hard gaat. Leg eventueel tegen het einde van de baktijd, een stuk alufolie over de taart zodat de amandelen niet verbranden. 

Laat 't taartje buiten de oven afkoelen, bestrooi met wat poedersuiker en serveer (eventueel met nog een een toefje slagroom) bij een kop koffie. Of als nagerecht met een bolletje ijs! Eet smakelijk!

Tip: Gaat de taart niet in een keer op? Snij hem dan (voordat je er poedersuiker of slagroom op doet) in porties. Doe die in een ziplock zakje en vries ze in. Later voor gebruik ontdooien in de koelkast en dan de poedersuiker en/of slagroom erop doen.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 175 gram bloem
  • 130 gram havermout
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 175 gram roomboter of (margarine)
  • klontje boter/margarine of bakspray om vorm in te vetten
  • 1/4 thlp zout
  • 450 gram frisse appels (bijv. Elstar)
  • 2 eetlp maïzena 
  • 1 thlp kaneelpoeder
  • optioneel: geschaafde amandelen

Populair in dezelfde categorie