Eten wat de pot schaft!

Aardappel-chorizo schotel

Hoofdgerecht Bijgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Voor deze schotel gebruik ik het liefst een aardappel met een rode schil, zoals de roseval maar hier in ons dorp kan ik die niet altijd kopen. En dan neem ik dus gewoon 'n andere, iets kruimige kleine aardappel. Of.. heel soms zo'n zak voorgekookte piepers waar de schil nog aan zit. Omdat dat lekker makkelijk is op dagen dat ik ff niet zoveel tijd heb. 

Bereiding

Omdat we de aardappels niet gaan schillen moet je ze wel ff goed wassen onder koud water. Snijd ze vervolgens in 4en en zet ze in een pan met koud water met 'n snufje zout op het vuur. Breng het water rustig aan de kook. Laat de aardappels een kleine 10 minuten zachtjes koken en giet ze af.
Tip: Als je zo'n zak voorgekookte aardappels hebt gekocht hoef je dit dus niet te doen.

Warm de oven voor op 200 graden (hete lucht oven op 180)

Meng de olie met de vers gemalen peper, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. 
Leg de aardappels in een ovenschotel, schenk de olie erover en schep om. Bak de aardappels 20 minuten in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de chorizo en de paprika in kleine stukjes. Snipper de knoflook en de ui. Verwarm een drupje olie in een steelpannetje en bak de chorizo kort op laag vuur. Haal de stukjes uit de pan en leg apart. Fruit de ui en knoflook 1 minuut in het bakvet van de chorizo. Doe de stukjes paprika erbij en roer goed om. Bak tot de paprika helemaal zacht is terwijl je af en toe roert.

Haal na 20 minuten de aardappels uit de oven. Als je oven een grillstand heeft zet die dan nu aan. Zoniet, dan laat je de oven gewoon op 200 graden (hete lucht op 180) staan. 
Schep de aardappels 1x om en verdeel de stukjes chorizo en de geraspte kaas over de piepers. Zet de schaal nog 5 minuutjes terug in de oven. 

Snijd de bosui in ringetjes en garneer hiermee de aardappel-chorizo schotel. Serveer het paprikasausje bij de aardappeltjes. Lekker met een groene salade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 450 gram aardappels 
    iets kruimig of vastkokend
  • 100 gram chorizo
  • handje geraspte kaas
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • vers gemalen peper
  • 1 theelp paprikapoeder
  • 1 eetlp gedr. Italiaanse kruiden
    (basilicum, rozemarijn, oregano, tijm etc.)
  • snuf zout
  • 2 eetlp (olijf)olie
  • 1 bosuitje

Populair in dezelfde categorie